2 iun. 2018

Independența!


INDEPENDÉNȚĂ s. f. 1. Situația unui stat și a unui popor care se bucură de suveranitate națională; stare de neatîrnare în relațiile internaționale. Semnarea tratatului de prietenie cu Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste cît și încheierea de tratate de prietenie cu alte țări democratice și doritoare de pace din vecinătatea noastră sînt acte de întărire a păcii generale și a independenței noastre. GHEORGHIU-DEJ, ART. CUV. 141. Nicolae Bălcescu a fost unul dintre luptătorii progresiști de acum un veac, care au militat pentru independența și pentru unirea Principatelor Dunărene. SADOVEANU, E. 49. Alexandru cel Mare... apără vitejește independența țării. BĂLCESCU, O. II 13. ♦ Stare de neatîrnare economică și socială (a unei persoane sau a unei clase sociale). Această independență rămase numai recunoscută în lege, iar în faptă relațiile lui [ale țăranului] cu proprietarul rămaseră tot aceleași. BĂLCESCU, O. I 141. 2. Libertate de acțiune față de influențe, intervenții, amestec străin; însușirea de a acționa sau de a judeca lucrurile în mod independent. Manifestă multă independență.
Există acum câteva persoane care se plâng că li se afectează independența profesională, ei care mai deunăzi afectau și exercitau o presiune constantă asupra tuturor! Câtă nerușinare și câtă neomenie pot acumula ăștia? Multăăăăăă! 
Să aduci în discuție "independența ta profesională" atunci când toată suflarea omenească știe că tu profesional ești sub "autoritatea și subordonarea" ministerială, e un act de încercare de subminare a Constituției? Staliniștii ăștia sexo-marxiști șoroșiști sunt total dezorientați, sunt ca porumbeii aceia care nu mai percep câmpul magnetic și zboară ca proștii oblu (direct) în geam! Precum balenele care eșuează pe plajele lumii...
Cum să vorbești de independență tu care ai lucrat mână-n mână cu securitatea în baza unor protocoale secrete, pe care nici în ziua de azi nu le recunoști, mințind cu nerușinare opinia publică?
Cum să vorbești de independență, când tu ai fost dovedită ca plagiatoare?
Afirmă-ți independența dându-ți demisia, stalinistă marxisto-șoroșistă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog