19 feb. 2018

Diferențe

" Guvernatorul băncii centrale din Letonia, Ilmars Rimsevics,  şi membru al consiliului de conducere al Băncii Centrale Europene, a fost reţinut de către biroul anti-corupţie al ţării, a afirmat primul-ministru al Letoniei, scrie agenţia de presă Bloomberg.
Arestarea înaltului oficial bancar a fost urmată de o percheziţie a autorităţiilor în biroul guvernatorului şi a proprietăţilor sale private, a declarat  postul de televiziune LTV, fără să spună cum a obţinut informaţiile.
În lumea Băncilor Centrale, arestarea unui guvernatoru nu este un eveniment curent, ci mai mult o excepţie, şi de aceea această ştire este pe primul loc la Bloomberg, mai ales că Ilmars Rimsevics este şi membru în boardul BCE, a doua bancă centrală a lumii după FED- Banca Centrală Americană.
Avocatul lui Rimsevics, Saulvedis Varpins, a declarat că guvernatorul băncii centrale din Letonia consideră că arestarea lui este "ilegală", potrivit serviciului de ştiri Leta. În timp ce oficialii guvernamentali nu au dat nici un motiv pentru arestarea sa, ministrul de finanţe Dana Reizniece-Ozola a cerut ca Rimsevics să demisioneze, susţinând că  scandalul ar putea afecta poziţia financiară a Letoniei. "
În timp ce la noi "anti-corupția" se luptă cu turnătorii, papagalii și alți delatori pentru a fabrica probe în dosare la comandă politică, prin alte părți se luptă cu adevărata corupție. Noi, ne facem că muncim, vorba lui Dinescu, facem bilanțuri, primim medalii și aplauze de la aplaudaci, dar uităm să spunem la bilanțuri că am casat dosare grele, că avem o rată de achitări în instanță, în defavoarea DNA, de peste 80% din lipsă de probe! Ce să-i faci e greu când nu poți fabrica probe!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog