11 ian. 2018

Varza


Varza este plantă bianuală: în primul an vegetează, iar în al doilea an înflorește. Face parte din familia Crucifere, numită așa deoarece are floarea de tipul patru, cu elementele florale așezate în cruce. Florile sunt grupate în inflorescențe de culoare galbenă.
Varza albă acționează ca laxativ, vitaminizant (pentru pacienții care se refac după o perioadă în care au zăcut) și ajută la prelungirea vieții (vitamina A conținută în varză întârzie îmbătrânirea, hrănind țesuturile).
Varza albă poate fi consumată ca varză murată, și în acest caz constituie un remediu excelent în tratarea alcoolismului, întărirea gingiilor și tratarea infecțiilor intestinale; ceai de varză: acesta ajută la vindecarea bronșitelor cronice, dar și la tratarea diareei și a constipației; cataplasme cu foi de varză albă (se aplică local), care ajută la vindecarea rănilor, plăgilor și tumorilor.
PS. Domnule Dragnea, vă place varza? 7 milioane de români o servesc aproape zilnic din lipsă de altceva! Voi, verzele din fruntea țării aveți războiul vostru subteran, dar la cei 7 milioane de flămânzi ( 2 milioane copii! ) se mai gândește cineva? Ori voi după ce ați luat puterea nu mai aveți timp din cauza războaielor voastre securistice? Ia-ți varza și bagă-ți-o în constipație!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog