30 ian. 2018

Decât statistici!

America!
În USA aproximativ 1,1-1,3 milioane de oameni folosesc substanțe intravenoase, din aceștia 500 000 heroină. 50 milioane sunt dependente de nicotină, 18 miloane sunt alcoolici sau au probleme cu alcoolul și mai multe milioane consumă cocaină. Într-un an dependenții de substanțe cheltuie 9 bilioane$ pe heroină, 30 bilioane $ pe cocaină, 8 bilioane $ pe marihuana și 2 bilioane $ pe substanțe interzise. USA cheltuie pe această problemă și pe probleme derivate din asta 33 bilioane $.

Cifrele de mai sus sunt din perioada 97-2007.
Rusia!
Rusia consumă 21% din cantitatea totală de heroină produsă la nivel global, situându-se astfel pe primul loc în lume. În fiecare an, în Rusia se vând 90 tone de heroină, care valorează circa 11 miliarde de dolari. Rusia ocupă locul trei în lume după numărul de narcomani, urmând Afganistanul și Iranul. Tinerii ruși cheltuiesc anual circa 2,5 miliarde de dolari pentru droguri. În fiecare zi, în Rusia mor aproximativ 100 de persoane din cauza narcomaniei. Un simplu locuitor al Rusiei consumă în fiecare an 18 litri de alcool. Potrivit experților ONU, populația unei țări începe să degradeze dacă anual se consumă opt litri de alcool pe cap de locuitor. În Rusia poți cumpăra un pachet de țigări cu 30 de cenți, iar o sticlă de apă potabilă costă mai mult decât o sticlă de bere. Doar 1% din apa potabilă consumată de cetățenii ruși corespunde normelor mondiale ale calității.
România!
Vă prezentam în continuare câteva date statistice din Raportul Naţional privind situaţia drogurilor în 2015
– 3240 pacienţi au solicitat tratament pentru dependența de droguri (de aproape trei ori mai mare decât numarul înregistrat în 2006)

– 39,3% din totalul solicitărilor s-au adresat pentru dependența de canabis

– 32,6% din totalul solicitărilor s-au adresat pentru dependența de opioide

– 22,3% din totalul solicitărilor s-au adresat pentru dependența de substanțe noi cu proprietăți psihoactive (cele cunoscute sub numele de etnobotanice)

– 0,6% din totalul solicitărilor s-au adresat pentru dependența de cocaină

– 0,5% din totalul solicitărilor s-au adresat pentru dependența de MDMA/Ecstasy

– 0,2% din totalul solicitărilor s-au adresat pentru dependența de amfetamine, metamfetamine sau LSD

– 21 de cazuri de decese asociate în mod direct consumului de droguri

– 15 cazuri de decese indirect asociate consumului de droguri

–  numărul estimat de consumatori injectabili de droguri din București în anul 2015 este 9019

– majoritatea cazuisticii deceselor asociate consumului de droguri sunt în relație cu calea injectabilă de administrare a drogului

– în peste 2/3 din cazurile de urgență datorate consumului de droguri sunt cauzate de un singur drog (cel mai frecvent fiind depistate SNPP – etnobotanice) Câteva date din Raportul Național privind situația drogurilor în 2015 cu privire la consumul de droguri în rândul tinerilor (date rezultate din ultimul studiu ESPAD) 1,7% dintre adolescenții de 16 ani au experimentat consumul de heroină vârsta medie de debut în consumul de opiacee, respectiv heroină este de 19,6 ani 8,1% dintre adolescenții de 16 ani au experimentat consumul de canabis, 6,1% consumând în ultimul an 2,9% dintre ei au fumat marijuana sau hașiș în ultima lună 1,4% dintre elevi au debutat în consumul de canabis la vârsta de 13 ani sau mai devreme 2,1% din populația școlară în vârstă de 16 ani a declarat că a consumat acest tip de drog cel puţin o dată în viaţă 0,7% dintre elevi au debutat în consumul de ecstasy la vârsta de 13 ani sau mai devreme 3,3% dintre elevii de 16 ani participanți la studiu au experimentat consumul de cocaină 0,8% dintre elevi au debutat în consumul de cocaină/crack la vârsta de 13 ani sau mai devreme.
Întrebare: cine și de ce permite consumul stupefiantelor? Există un interes politic în această situație care îndobitocește tineretul lumii???


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog