14 dec. 2017

De gândit!!!


A venit Ratiu in ”90 sa ne invete cum se face politica. Aristocratic. Cu zambetul pe buze. A venit Coposu, cel cu 17 ani de temnita pentru convingeri. Dintre care 9 in care n-a vazut soarele. Tin minte cum la inmormantarea lui, in Piata Constitutiei, a aparut pentru 15 min. soarele, spargand plafonul gros de nori. Sa-si ia la revedere. Plangeam atunci. Un Coposu care ne-a invatat ca intre politica si morala nu trebuie sa existe dihotomie. Nu i-am vrut. I-am vrut pe Iliescu, Roman, Barladeanu, Gherman, Vacaroiu, Vacaru, Nastase, Taracila.
A venit apoi Regele Mihai I, sa ne invete ce inseamna demnitatea, onoarea de a fi roman. Nu l-am primit. Abia peste 22 de ani a fost invitat in parlament. Atentie, eu am alta viziune asupra evenimentelor din perioada 1940-1947. Am citit ambele variante istorice. Marturiile celor din ambele tabere. Nici istoria nu reusim s-o conciliem. Indiferent ce-a fost atunci, dar comportamentul lui Mihai I in acesti 27 de ani a fost, cu adevarat, de rege. Nicio tangenta cu comportamentul politicienilor. Demnitate, solemnitate, discurs calculat.
Text preluat parțial !2 comentarii:

  1. Din cei trei doar cu doi am dat mana si am schimbat niste vorbe. Dumnezeu sa-i odihneasca ca daca ei ne conduceau nu cred ca eram ca acum. Dar ce sa spu. Ne meritam conducatorii! :)

    RăspundețiȘtergere

Arhivă blog