2 sept. 2017

Lucrurile mici


" Dacă nu ai integritate atât în lucrurile mari, cât şi în lucrurile mărunte, vei pierde bătălia. Fără integritate, totul se destramă ".
Charles Dickens
Deunăzi o tâmpită vânzătoare, unguroaică, a aprins scânteia intoleranţei...Întâmplător sau nu, fapt e că bozgorimea a demonstrat fără tăgadă, că nu se poate alinia la standardele europene de civilizaţie! Nu poate şi gata! O să spui că nu toţi? Ascultă dialogul acelora care au sărit în apărarea tâmpitei! 
Am văzut că un cunoscut realizator tv. a sărit şi el să minimalizeze chestiunea... Greşit! Absolut greşit!

”Clipul cu vanzatoarea de la Kaufland care aparent refuza sa serveasca un client roman are vreo jumatate de milion de views in 20 de ore. Si totusi, nimeni nu s-a intrebat de ce omul isi primeste banii inapoi, iar in jur sunt si altii care asteapta?Pai, sa zicem, daca nu era deschis inca? Daca era 9:45 si casa nu era inca deschisa? Pentru ca inteleg ca exact asta era situatia: omul s-a dus chitit sa ia mici la mic dejun, cu un sfert de ora inainte sa se deschida. Asta spun sursele mele. Nu maghiare. Femeia nu putea sa incaseze banii. Sistemul nu era pornit.Doi, nu e clar ca femeia il injura. Doar el titreaza pe film injuratura. Trei: toata povestea miroase de la o posta a mici arsi ca sa dam foc intre romani si unguri Eu unul astept si versiunea vanzatoarei. Mai ales ca filmul e taiat si nu stii daca nu cumva lipseste o explicatie de bun simt”, a scris acesta pe Facebook " . Lucian Mândruţă - jurnalist

Domnule Mândruţă, se prefigurează, foarte curând, un conflict româno-maghiar, a pune din nou capul în pământ denotă frică, laşitate şi trădare! Consider că am tăcut îndeajuns! Am fost împăciuitori destul! Toleranţi? Am fost, însăşi faptul că avem Preşedinte sas, o demonstrează! Acum la 100 de ani de la Unire avem dreptul şi OBLIGAŢIA să cerem să fim RESPECTAŢI în ŢARA NOASTRĂ!!! Gata! Ori suntem respectaţi, ori IMPUNEM! Tudom? Lucrurile mici nerezolvate aduc necazuri mari cât China!!!
ps. Dacă munceşti în Germania într-un magazin, de exemplu, ce limbă vorbeşti? Maghiara? Atenţie: programul la Kaufland începe la 08: 00!!!

9 comentarii:

 1. Ghita, oare nu o fi mai degraba o scanteie diversionista cum stim ca au fost mai pe pete to unde s-a ajuns in final la gropi comune, mai grave sau mai putin grave, dupa necesitati coane Fanica,aprinsa nu de proasta de vanzatoare sau de cei din jurul ei ci de eroul cu camera ascunsa si de cei din jurul sau? Oare nu are dretate dl Mandruta care nu se grabeste sa muste din asa ceva?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu are! Scânteile trebuie să rămână scântei, dar problemele trebuiesc discutate şi mai ales, rezolvate, cu demnitate şi profesionalism. Exemplu? Regimul băsit! Toată lumea l-a pupat în cur ( vorbesc de anturajul pdl-ist ) şi nimeni nu discuta în termeni reali despre problemele corupţie, nepotismului şi minciunii din rândul mafiei pdl-iste! Toţi erau corupţi, ei nu! Ete că viaţa a demonstrat taman invers că era! Aşa-i şi cu chestiunea asta iredentistă, care cum are nevoie de votul udmerist, mai acordă nişte privilegii maghiarilor, atenţie, privilegii nu drepturi! Să terminăm odată cu privilegile pentru minorităţi, că eu dacă mă duc în Franţa ori în Germania, Italia ori Spania n-am niciun privilegiu sau drept decât să muncesc cinstit, să-mi plătesc taxele şi impozitele corec şi să respect legile acelor locuri unde trăiesc! Nu există unguri, saşi, ţigani, ruşi ori găgăuţi, exită ROMÂNI! Atât!!! De aici trebuie să plece discuţia! Chestiunea asta cu minorităţile e o făcătură iliesciană de care au profitat toate guvernările! Ea trebuie să dispară urgent! CONSTITUŢIA ROMÂNIEI:
   Art. 13 : În România, limba oficială este limba română.
   ATÂT!!!

   Ștergere
  2. Situatia Ardealului si a minoritatii maghiare de acolo nu este similara cu a minorittilor din alte tari pentruca aici sute de ani maghiara era limba poficiala .Din 1848 se pare ca si romana a devenit asa ceva. Deci sunt subiecte sensibile. acum cateva zei de ani traiau unii care apucasera sa aiba maghiara drept limba oficiala . Aspectele acestea sunt reale si nu trebuie sa fim precu Vadim unul din cei mai buni agenti AVO probabil ca neplatit in patriotismul lui cretinoid. Impunerea art 13 nu se va face prin provocari si prin actiuni demne de cretini . Adca AVO pare ca este mai bun decat SRI infiintat de Asztalosz Imre. Deci Ghita iti dau voie sa pui metralea pe KGB si nu o faci dar esti gata sao pui pe vanzatoarele unguroice desigur ca si ele alte idioate din magazinele din Tinutul Secuiesc.Este greu sa dispara ceva ce ai construit desi nu trebuia sa o faci.
   Numai cu inteligente cum este a mea s-ar putea reusi asta. :)

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 2. PS Cat despre regimul basist pune pe hartie in stanga ce-i reprosezi si in dreapta cum au rezolvat5 mai bine asta ceilalti toti care or fi ei . Cu lozinci nu poti sa ma convingi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe proşti niciodată nu încerca să-i convingi - ORI ÎI OBLIGI, ORI ÎI LAŞI ÎN PLATA CELUI DE SUS! ..... că mare-i grădina.
   (Filosofeli demenţiale)

   Ștergere
 3. Lamurire: Am eliminat cele doua comentarii pentruca erau reptai ale celui de deasupra lor. Nu stiu de ce se intampla uneori asemenea figuri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Păi nu ţi-am spus de ce se-ntâmplă? - CĂ EŞTI UN BĂSIST PROST!D-AIA!
   :))))))))

   Ștergere
 4. Să pun pe hârtie ce ioane? E ca şi cum ai spune că zero minus zero egal nimic!
  Eu nu mă las influenţat de zerouri...
  ps. Pe vânzătoarele unguroaice, nu numai pe ele, se pune pula nu mitaliera!
  :))))))
  Kgb-ul nu ar reuşi nimic aici dacă nu ar avea pepinieră de cozi de topor! Sunt multe şi au prosperat în ex regimul băsist, însă vine şi vremea lor!

  RăspundețiȘtergere

Arhivă blog