29 iun. 2017

Atentă la savarină!

Discursul susţinut de dr. Anca Maria Cernea:
"Sanctitatea Voastră, Părinți Sinodali, frați și surori,
Reprezint Asociația Medicilor Catolici din București. Aparțin Bisericii Greco-Catolice din România.
Tatăl meu a fost un lider politic creștin, închis de comuniști timp de 17 ani. Părinții mei se logodiseră, dar nunta lor a avut loc abia după 17 ani. Mama l-a așteptat pe tata în toți acei ani, deși nici măcar nu știa dacă el mai era în viață. Au fost fideli în mod eroic lui Dumnezeu și legământului lor. Exemplul lor arată că harul lui Dumnezeu poate învinge situații sociale îngrozitoare, precum și sărăcia materială.
Noi, ca medici catolici, care apără viața și familia, vedem această bătălie ca fiind una spirituală. Sărăcia materială și consumismul nu sunt principalele cauze ale crizei familiei. Cauza principală a revoluției sexuale și culturale este ideologică.
Maica Domnului de la Fatima a spus că rătăcirile Rusiei se vor răspândi în întreaga lume. Aceasta s-a făcut mai întâi sub o formă violentă, marxismul clasic, prin uciderea a zeci de milioane de oameni. Acum se face mai ales prin marxismul cultural. Există o continuitate între revoluția sexuală a lui Lenin, Gramsci, școala de la Frankfurt și ideologia actuală a drepturilor „gay” și a genului. Marxismul clasic pretindea restructurarea societății printr-o preluare violentă a proprietății.
Acum revoluția merge mai adânc, încercând să redefinească familia, identitatea sexuală și natura umană.
Această ideologie se autointitulează „progresistă”. Dar ea nu este altceva decât vechea ofertă a șarpelui, ca omul să preia controlul, să-i ia locul lui Dumnezeu, să caute mântuirea aici, în această lume. Este o rătăcire de natură religioasă, gnostică. Datoria păstorilor este să o recunoască și să avertizeze turma în privința acestui pericol.
„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea vi se vor adăuga vouă.” Misiunea Bisericii este mântuirea sufletelor. Răul, în această lume, vine din păcat. Nu din „inegalitatea veniturilor” sau din „schimbările climatice”.
Soluția este: Evanghelizarea. Convertirea. Nu creșterea controlului guvernamental. Nu guvernul mondial. Aceștia sunt astăzi principalii agenți care impun marxismul cultural națiunilor noastre, sub forma controlului populației, a sănătății reproductive, a drepturilor gay, a educației gender etc.
Lumea de azi are nevoie nu de îngrădirea libertății, ci de libertatea adevărată: eliberarea de păcat. Mântuirea.
Biserica noastră a fost suprimată de ocupația sovietică. Dar niciunul dintre cei 12 episcopi ai noștri nu și-a trădat comuniunea cu Sfântul Părinte. Biserica noastră a supraviețuit datorită hotărârii lor și exemplului lor de rezistență față de teroare și închisori. Episcopii noștri au cerut oamenilor să nu cedeze lumii. Să nu coopereze cu comuniștii.
Acum noi avem nevoie ca Roma să spună lumii: „Faceți pocăință și întoarceți-vă la Dumnezeu, căci s-a apropiat împărăția cerurilor.”
Nu doar noi, laicii catolici, dar și mulți creștin-ortodocși sunt îngrijorați și se roagă pentru acest Sinod. Pentru că, spun ei, dacă Biserica Catolică cedează în fața spiritului lumii acesteia, celorlalți creștini le va fi foarte greu să-i reziste." (Sursa: episcopiabucuresti.ro)

3 comentarii:

 1. Ziua bună, oameni buni!

  Da. Jos pălăria, doamna doctor Ana Maria Cernea!
  De-amu (sic!), aștept un comentariu cu citate din Homo (huoo, bre, nu v’aruncați ca modernicus homo/ tehno/ retro/ metro/ ubersexualu la ceara epilatoare, aci îi vorba de Omu’ latinescu’!), adecă Papa liberalissimu’ (poate chiar imagini din serialul rășpectiv, care mere pă hobo), din angelicu’ Pleșu (feblețea popii, fapt pentru care’l scrisei cu majusculă inițială), din mesia krișnamucii (bine, brava lui că la bătrânețe i-a revenit mintea la loc și a recunoscut că nu-i ceea ce’l tot promovau teosofii ceia alu blawațki), din dalai lama pacificu’ etc., doar ca să facem savarina nițel mai savuroasă... Numa’ să nu ni s’aplece și să’ncepem a ne răsti la bocanci...
  Doamne ajută papamobilu’ să nu șchimbe benzina pă motorină, că la kerosen nu ’ș dacă mai are acces!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bre, îţi place pescuitul? Răbdare şi tutun că vin şi comentarile! Dar nu asta+i important, cred eu, cu mult mai important e ca aceia care citesc să-şi pună semne de întrebare, dacă fac asta, scopul e atins!

   Ștergere
  2. Da. Așa e.
   Răbdare am, în general. Cu pescuitul nu le am.
   La cât mai inspirate întrebări, bre, pretene Ghiță!
   Doamne ajută!

   Ștergere

Arhivă blog