7 mar. 2017

Se pregăteşte un nou jaf?

Cacialmaua PSD numită Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).
Am trăit să o văd şi pe asta. Adică să văd şi să aud români afirmând că adevărata miză a uriaşului val de manifestaţii, culminând cu aceea din data de 5 februarie, nu ar fi ordonanţa 13/2017, aceea prin care Dragnea şi ai lui vroiau să scape de puşcărie şi să-şi apere averile pe care le-au furat de la români în ultimele trei decenii, ci împidicarea creări Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), punct central al Programului de guvernare cu care PSD a câştigat alegerile parlamentare din decembrie anul trecut.
Afirmaţie făcute nu numai de doamna Olguţa Vasilescu şi domnul Mircea Dogaru, de exemplu, dar şi de mulţi cunoscuţi cu care am vorbit în ultimele zile.
Să fiu bine înţeles. Respect dreptul la opinie şi la liberă exprimare. Nimeni nu deţine adevărul absolut. Totuşi.
Haideţi să vedem, împreună, ce este acest Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, aşa cum este el prezentat în Programul de guvernare propus de PSD şi aprobat de Parlamentul României.
Despre acest Fond se vorbeşte la paginile 15, 16 şi 29 ale Programului de guvernare. La pagina 15, guvernanţii ne anunţă că „vom înfiinţa un fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI)”, care „va fi alcătuit, în principal, din companiile de stat profitabile, a căror valoare va depăşi 10 mild. euro”.
La pagina 29, aflăm că:
“Alături de FSDI, cel târziu în al doilea semestru din 2017, se va crea un Fond Național de Dezvoltare (FND), care va cuprinde companii unde statul deţine participaţii şi care în prezent sunt administrate de AVAS, dar şi companii de stat care nu vor putea fi
incluse în FSDI din cauza interdicţiei europene, care stipulează faptul că în unele cazuri,
companiile de producţie şi distribuţie nu pot fi administrate de aceeaşi enitate, evitându
-se în acest fel comportamentul de monopol. Ca urmare a acestor reglementări,
Transelectrica și Transgaz vor fi administrate şi deţinute de FND, iar Hidroelectrica sau
Romgaz de către FSDI. AVAS se desfiinţează. Ca şi FSDI, FND va rămâne pe toată perioada de funcţionare în proprietatea exclusivă a statului român”.
Deci, în mod concret, ceea ce vor să facă Dragnea şi ai lui este să desfiinţeze AVAS-ul şi să-l înlocuiască cu FSDI şi FND. Aceiaşi mărie, dar sub două noi pălării.
Reamintesc faptul că, în anul 1992, FSN-ul, la vremea aceea, mai majoritar în Parlament decât este actualul său nepot, numit PSD, a înfiinţat Fondul Proprietăţii de Stat (FPS), alături de 5 Fonduri ale Proprietăţii Private (FPP-uri).
FSN-ul de atunci a spus poporului că FPS va ADMINISTRA 70% din capitalul fostelor unităţi socialiste de stat, în timp ce FPP-urile var administra restul de 30%, aceste ultime 30% urmând să intre în proprietatea privată a cetăţenilor ţării.
Guvernul fesenit, prin binomul Nicolae Văcăroiu-Mircea Coşea, a furat din Varianta Cojocaru conceptul de CUPON, pe care eu îl creasem ca instrument de transfer al capitalui din proprietatea COMUNĂ în proprietatea PRIVATĂ a tuturor cetăţenilor ţării, au organizat aşa-numita CUPONIADĂ, prin care au tras pe sfoară poporul român, în aşa fel încât în proprietatea cetăţenilor nu a mai ajuns 30%, ci mai puţin de 3% din capitalul pe care guvernanţii îl furaseră de la poporul român, prin Legea 15/1990, restul de 97%, în valoare de peste 500 miliarde de euro, în banii de astăzi, a ajuns la FPS, şi, de acolo, în proprietatea guvernanţilor şi a străinilor. Cea mai mare parte a acestui capital a fost distrusă, demolată şi vândută ca fier vechi, transformată în bani lichizi, folosiţi pentru achiziţionarea de vile, jeep-uri, iahturi etc, sau transferaţi în afara ţării.
În anul 2001, pentru a i se pierde urmele crimelor săvârşite împotriva poporului român, FPS-ul a fost rebotezat în APAPS, adică Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Proprietăţii Statului, iar, în 2004, în AVAS, adică Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.
Acum, PSD sparge AVAS-ul în FSDI şi FND, încercând să ne bage în cap idea că ei preiau experienţa altor state precum Norvegia, Franţa, Italia,sau Polonia şi ne fericesc cu o mare inovaţie numită fond suveran de dezvoltare şi investiţii, menit să ne „suveranizeze”, să ne dea ţara înapoi, să repună pe picioare economia naţională.
În realitate, avem în faţă o nouă cacialma fesenisto-pesedită, prin care se crează cadrul legal pentru scoaterea la mezat a ultimelor rămăşiţe din capitalul furat de FSN de la poporul român prin Legea 15/1990.
FSDI nu are nici o legătură cu fondurile suverane de investiţii create în ţările menţionate de autorii programului de guvernare.
Conform definiţiei pe care o găsim în toate anuarele statistice, inclusiv cele ale României şi ale Eurostat – Oficiul de Statistică al Uniunii Europene – INVESTIŢIE înseamnă cheltuirea unei sume de bani pentru crearea de NOI MIJLOACE FIXE, pentru crearea de capital productiv NOU.
Fond de investiţii înseamnă crearea unei NOI surse de bani, care să fie folosiţi pentru crearea de capital productiv, de noi capacităţi de producţie, noi locuri de muncă.
Fondurile de investiţii pot fi private sau publice. Acestea din urmă pot fi comunitare sau suverane, adică organizate şi administrate de statele naţionale suverane. Sursele de bani ale fondurilor suverane create în Norvegia, Franţa, Italia, Polonia sunt impozite şi taxe, redevenţe şi alte venituri ale bugetelor statelor respective, nu capitaluri furate de la cetăţeni.
Ceea ce ne propune PSD este schimbarea denumirii instituţiei care se ocupă de administrarea unui capital EXISTENT. În cazul în speţă, este vorba de ultimele 10-15 miliarde de euro din capitalul pe care statul român l-a furat de cetăţenii săi prin Legea 15/1990.
Autorii programului de guvernare ne spun că FSDI „se va putea folosi de veniturile din dividende ale acestor companii, precum şi din veniturile provenite din emisiuni de obligațiuni sau din vânzarea de active neperformante (case de odihnă, hoteluri -aparținând unor companii al căror obiect de activitate este cu totul altul).”
Tinerii absolvenţi ai ASE-ului ştiu bine că sumele obţinute din emisiunile de obligaţiuni sunt ÎMPRUMUTURI, nu VENITURI. Ele trebuie date înapoi, cu dobândă. Nici sumele obţinute din vânzarea de active reale – case, hoteluri etc – nu sunt VENITURI.
Las de o parte precaritatea cunoştinţelor economice ale autorilor programului de guvernare pesedist.
Se pare că, la mijloc, sunt lucruri mult mai grave.
Poate fi vorba de contractarea de împrumuturi, care să ocolească pragul de 3% impus statelor membre ale UE pentru datoria publică.
Poate fi vorba de acapararea FSDI de către cei de la care vor fi contractate aceste împrumuturi.
Poate fi vorba de un nou Fond Proprietatea.
Poate fi  vorba de vânzarea pe şest a ultimelor perle ale sistemului energetic naţional. Nu vor mai fi vândute ROMGAZ, TRANSGAZ; TRANSELECTRICA, HIDROELECTRICĂ; NUCLEAROELECTIVA, ci acţiuni ale nebuloasei numită FSDI, sau FND.
Totul poate fi făcut repede, la ceas de noapte, ca şi Ordonanţa 13.
Să avem un pic de răbdare.
Până atunci, iată ce putem citi la pagina 16 a Programului de guvernare:
“Estimăm că 10 mild. euro vor intra în economia României în următorii 4 ani prin FSDI”.
Pecizez că, în ultimii doi ani, toate veniturile din capital realizate de statul român au fost de circa 150 milioane de euro pe an. Asta înseamnă că, în cei patru ani de guvernare ai PSD, venituriele reale ale FSDI, cele din dividende, pot să ajungă pe la 600 milioane de euro. Restul de 9,4 miliarde vor trebui împrumutaţi, câte 2,4 miliarde de euro pe an.
În sfârşit, pentru astăzi, un ultim citat din programul de guvernare al PSD:
„Fondul – adică FSDI – va duce, printre altele, la apariţia a numeroase fabrici în agricultură”.
Iată, deci, care era “miza” marilor manifestaţii ale românilor de la acest început de an.
Ei se opun progresului. Ei se opun creării Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Ei se opun înlocuirii ogoareloir şi grajdurilor patriei cu FABRICI. Fabrici de creştere a grâului şi porumbului, a bovinelor, porcinelor şi ovinelor etc, etc.
Pentru orice fiinţă omenească a cărui limbă maternă este româna, cuvântul FABRICĂ înseamnă un aşezământ industrial, un loc unde se prelucrează o materie primă, fie ea agricolă, sau de altă natură, nu un loc unde cresc plante, sau animale.
Oare în ce limbă o fi fost scris textul iniţial al programului de guvernare al PSD?

Constantin Cojocaru.

2 comentarii:

  1. PSD ? O adunatura de hoti, de ticalosi, de fapt de ce are mai nemernic aceasta natie si la ea procentul de nemernicie este din protoistorie de 2 la 3. Jalnic dar statistic adevarat. Si cred ca de atunci procentul s-a mai stricat dupa stapanirea turceasca ruseasca leseasca ungureasca etc adica... asa un 5/6 daca nu chiar si un 9 ne mai avand de ce sa-si piarda timpul aici cu toata gloata asta decerebrata.

    RăspundețiȘtergere
  2. PSD ? O adunatura de hoti, de ticalosi, de fapt de ce are mai nemernic aceasta natie si la ea procentul de nemernicie este din protoistorie de 2 la 3. Jalnic dar statistic adevarat. Si cred ca de atunci procentul s-a mai stricat dupa stapanirea turceasca ruseasca leseasca ungureasca etc adica... asa un 5/6 daca nu chiar si un 9 ne mai avand de ce sa-si piarda timpul aici cu toata gloata asta decerebrata.

    RăspundețiȘtergere

Arhivă blog