15 feb. 2017

A treia oară! ( Ultima! )

Să vă reamintesc de unde am plecat:
Un cuplu celebru cu 50 de ani de casnicie. Armonia si linistea din familia lor erau celebre in tot oraselul, asa ca un reporter de hotaraste sa realizeze un interviu.
-Cum se face ca de 50 de ani nu v-a vazut nimeni certandu-va sau macar ridicand tonul unul la altul?
-Secretul este la inceputul casniciei, in luna de miere. Ne-am hotarat sa o petrecem la o cabana superba pe creasta muntilor si am inchiriat doi magarusi pentru a ajunge acolo impreuna cu bagajele noastre La un moment dat, magarusul bărbatului meu s-a impiedicat si au cazut. Sotul meu, desi se lovise, i-a spus animalului pe un ton calm: "Prima data." Magarul s-a ridicat si am continuat drumul. Dupa un timp, s-a impiedicat din nou. Sotul mea i-a spus, cu aceeasi voce egala : "A doua oara". Ne-am continuat calatoria, magarul s-a impiedicat a treia oara. Atunci sotul meu a scos revolverul si a impuscat magarul in cap. Eu am facut criza de isterie. I-am spus ca e nebun sa procedeze asa de crud cu bietul animal si ca trebuie sa consulte un psihiatru. Sotul meu s-a intors catre mine, m-a privit in ochi si mi-a spus calm:
"Prima data".
.......a  fost prima si ultima data cand ne-am certat!

Ai pus piedici? O să te-mpiedici! Ai pus capcane? În capcane o să intri! Ai adus discordie şi nu ai vrut să mediezi? Îţi vei primi discordia dar, îţi vei primii medierea... o să fie cu executare!
Hahaha, eu să fiu Dragnea? - WOALIUUUUUUUU, AŢI BELIT-O - JAR MÂNCAŢI!

Marea Curte nu s-a pronunţat pe OG 13 deoarece e abrogată (aşa au vrut fraierii din piaţa Victoriei, nu?).
Dacă în Parlament pică OG 14, atunci automat intră OG 13 care, prezumtiv este constituţională, deci pula atac la Marea Curte.

Ăsta e scenariu, deci eu aş face aşa:

Scot Cuiul lui Pepelea din ordonanţă – PARDON! – am vrut să zic “Cuiul lui Iordache”, şi i-l arăt lu' Tăriceanu: 
- Vericule, io-te ce cui am scos! Io-te cum s-a fâsâit ordonanţa! – E NECONSTITUŢIONALĂ VERICULE!
Tăriceanu, teatral studiază cuiul şi spune: 
- Curat neconstituţională monşer!
.... şi – ZBANG! – cu legea de respingere a ordonanţei în geamurile namţului: "SPALĂ-TE BĂ PROSTRĂLĂULE CU EA PE CAP!"

Prostălău' are 20 de zile să spună dacă-i laie sau bălae.

a) dacă e laie, prostălău' semnează decretul şi – PAC!- la Monitoru' Oficial .... URA ŞI LA GARĂ OG 13 E-N VIGOARE!
b) dacă e bălaie, prostălău’ refuză să semneze deci încalcă Sfânta Constituţie – PAC SUSPENDARE! .... PAC TĂRICEANU PREŞEDINTE! .... PAC EU PREMIER! (ai zis că-s Dragnea, nu?) .... PAC-PAC HELLVIG ŞI KOVESI PUŞI PE LIBER ..... PAC BĂSESCU ARESTAT (ai zis că-s Dragnea, nu?) ..... PAC NEVASTA LUI IOHANNIS JUDECATĂ LA URGENŢĂ ŞI LA BULĂU PENTRU DARAVELA CU CASELE ŞI ĂLORA DIN PIAŢA VICTORIEI LE FAC BAIE CU TULUMBA! DUPĂ CE LE FAC BAIE ÎI ÎNCING CU PULANELE, SĂ NU RĂCEASCĂ SĂRĂCUŢII DE EI.
Ar mai trebui să fac ceva esenţial dar ete că nu vr'au să vă spun ce!

Un comentariu:

 1. Singura legatura este ca acest fir este cu data cea mai apropiata asa ca:

  17 februarie 2012-17 februarie 2017
  Cinci ani fara Ion Nicolescu caruia ii spuneam Ioane si care imi spunea Ioane. Dumnezu sa-l odihneasca!
  Ce sa scriu mai mult dect propriul sau si de el compus.... epitaf si poezie de ramas bun scrisa cand inca era tanar, adica cu multa vreme inainte...:

  mă cunoașteți lume/ ăla-s care scrie/ ăla ce-ndulcește/ lemnul de sicrie/ ăla ca deșteptul/ și ca arabescul/suflet de cămilă/ ionnicolescu/ fac negoț cu moartea/ ochii mei sunt hoții/ care fură fluturi/ din neantul nopții/ ăla spânzuratul/ teatrul de paiațe/ de-un simbol de paie/ gata să se-agațe/ ăla cu iluzii/ trist antropofag/ sunt sătul de oameni/ și mă cam retrag/ mi-am trăit mumia/ și cred că-i firesc/ cu o crizantemă/ să vă mulțumesc/ am iubit odată/ marea și mareea/ m-am ales cu sarea/ și cu de aceea/ scriu aceste rânduri/ și vă las cu bine/ nu știu ce-o să faceți/ însă fără mine/ fără ca deșertul/ și ca arabescul/ suflet de cămilă/ ionnicolescu”.

  Da Ioane, era greu si cu tine dar mai greu este fara tine!

  RăspundețiȘtergere

Arhivă blog