24 ian. 2017

A doua:


Constituţia României
ARTICOLUL 90  Referendumul Preşedintele României:
Preşedintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa cu privire la probleme de interes naţional.
Este dreptul Preşedintelui incontestabil! De acord! Dar un astfel de Preşedinte, drept, imaculat, incoruptibil, cu toate calităţile pe persoană fizică, acompaniat de cele mai democratice instituţii româneşti: SRI, DNA şi mai nou a apărut şi CNA ( bă pe voi pe STS nu vă pun în listă, că voi n-aţi fost în stare să găsiţi un avion pierdut în zăpadă...a trebuit să vină un pădurar să-l găsescă! )... dacă tot are dreptul, nu ar putea introduce în tema referendumului şi întrebările următoare:
- Români, sunteţi de acord să fie ridicată orice fel de imunitate?
- Români, sunteţi de acord ca magistraţii să răspundă, ca oricare dintre voi, pentru activitatea lor?
- Români, cum aţi dori să fie formată o familie: comuniunea dintre un bărbat şi o femeie sau dintre doi bulangii şi-un căţel ?
Ce zici, Herr Vorsitzender gehen? Toată lumea ştie că neamţul e grijuliu cu bănuţii lui, cu ai altora nu prea, poate facem şi noi o economie dacă tot cheltuim banul public pe referendumuri, nu? Să nu zică proştii ăştia domne că vrei să-ţi plăteşti ifosele cu bani lor bre, "vorsitzeder"! Aşa cevaaaaaa ...!
Update:
" Intentia Presedintelui Klaus Iohannis de a face un referendum pentru “continuarea luptei împotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice” relativizeaza legea si discrediteaza lupta anticoruptie, deoarece face din ea dintr-un instrument de aplicare a legii o arma in batalia politica.
Din punct de vedere juridic, lupta impotriva coruptiei trebuie sa fie una ce tine strict de aplicarea legii. Cu alte cuvinte, exista un cadru legislativ si institutii ce sunt dedicate luptei impotriva coruptiei. Sa inteleg ca Presedintele Iohannis doreste sa intrebe poporul daca vrea in continuarea respectarea si pastrarea acestui cadru legislativ? Adica intrebam poporul daca legile mai trebuie respectate in Romania?

Mai departe, conform unei hotarari a CCR, chiar daca referendumul este consultativ, rezultatul acestuia este obligatoriu. Prin decizia 682/2012, Curtea a constatat ca "reglementarea unor prevederi prin care se tinde la o solutie legislativa care nu respecta vointa exprimata de popor la referendumul consultativ mentionat este în contradictie cu prevederile constitutionale ale art. 1, 2 si 61"- pct.1.12 din decizie.
In anticiparea consecintelor referendumului, trebuie pornit de la premisa ca rezultatul acestuia este incert. Care atare, poporul poate raspunde la fel de bine DA sau NU.
Pentru ca daca este cert ca se va raspunde DA, ce rost are sa cheltui din banii publici peste 20 de milioane de euro, cat s-au cheltuit in 2012, o suma echivalenta cu bugetul anual alocat ICCJ?
Iar in ipoteza unui raspuns NU, cum va armoniza Presedintele vointa poporului de suprimare a luptei impotriva coruptiei cu obligativitatea respectarii legii?
Din pacate, problemele ridicate mai sus nu fac altceva decat sa arate ca lupta anti-coruptie a devenit un slogan, iar justitia continua sa fie folosita ca arma in bataliile politice.
Profit insa de interesul aratat de Presedinte Iohannis pentru apararea independentei justitiei si ii propun un referendum in care sa intrebe cetatenii daca doresc sa se clarifice implicarea serviciilor secrete in justitie ori lamurirea modului in care instantele de judecata au devenit “camp tactic” pentru SRI.
Iar pana cand un astfel de referendum va fi initiat, reiterez cererea adresata Presedintelui Iohannis de a face toate demersurile pentru a declasifica deciziile secrete CSAT prin care, intr-un mod ce contravine Constitutiei si legii, serviciilor de informatii, cu precadere SRI, li s-au dat competente extinse, care s-au materializat inclusiv prin acele "echipe mixte operative" formate din procurori si agenti SRI, a carui mod concret de actiune nu a fost inca lamurit."- 
Dana Girbovan

3 comentarii:

 1. Ce aţi făcut doamna judecător, i-aţi stricat jucăria Preşedintelui? Acum ce face el cu Codruţa că-i mănâncă "gaşca de penali" din care şi ei fac parte?
  Domnule Iohannis, eu ţi-am mai scris "aici-şa" : ia-ţi domnule alţi consilieri, că ăştia pe care-i ai e proşti! Proşti cu crengi!

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 3. L-am corectat :

  De fapt daca se defineste clar coruptia politica si integritatea functiei publice prin cateva propozitii esentiale, intrebarea de pus ar fi: Sunteti de acord ca acestea sunt elementele fundamentale prin care se definesc acesti doi termeni a caror eliminare pentru primul si asigurare pentru al doilea stau la baza statului democratic.
  Nota:democratie fara stat de drept nu poate exista in aceasta epoca istorica caci poporul nu-si poate exercita corect puterea sa decat in cadrul statului de drept.

  RăspundețiȘtergere

Arhivă blog