22 nov. 2016

Subiect complicat!

Vremea rea face ravagii în U.K.
Cel puţin două persoane au murit, iar 140.000 de locuinţe sunt în continuare fără electricitate în urma intemperiilor din Marea Britanie, informează AFP.
Transporturile feroviar şi rutier sunt perturbate puternic din cauza vântului şi inundaţiilor.O femeie a murit la bordul unui vas de croazieră după ce a fost lovită de obiecte luate de vânt.
Meteorologii au avertizat că în regiunea Anglia se vor produce noi inundaţii. Râul Tamisa, care traversează Londra, ar putea atinge o cotă record. Rafalele de vânt, cu viteze de până la 130 de kilometri pe oră, şi ploile abundente continuau sâmbătă în sud-estul Angliei şi în Ţara Galilor.
sursa AFP
Palatul Buckingham intră în renovare
Guvernul britanic a aprobat un buget de 369 de milioane de lire sterline pentru restaurarea Palatului Buckingham. Procesul de restaurare va dura 10 ani, dar va prelungi viaţa clădirii cu cel puţin o jumătate de secol. Va fi cea mai mare restaurare a unei clădiri britanice de patrimoniu. Palatul Windsdor, reparat în 1992 după un incendiu, a costat de 5 ori mai puţin.  
"Toate aceste clădiri trebuie reparate! Copii, nepoţi, ar putea să cadă şi să se rănească. Palatul nu a mai fost renovat de decenii şi are nevoie de o reconstrucţie pentru că bucăţi întregi din el a început să cadă!" a afirmat Dickie Arbiter, fost purtător al Casei Regale.
... Este doar începutul!!! Ce părere vor avea britanicii despre această restaurare, având în vedere că se va face pe banii lor iar ei, cetăţenii, stau cu picioarele-n apă rece? Hmm! Hmm! Hmm! 😎😎😎😎😎

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog