5 nov. 2016

Sodoma si Gomora "fanatism religios" ?

Sodoma si Gomora sunt doua cetati de unde pacatul, potrivit Scripturii, a strigat pana la cer (Facerea 18, 20-21). Locuitorii celor doua cetati au fost ucisi pentru ca traiau impotriva firii (Rom. 1, 24-27). Pe ruinele acestor cetati a luat fiinta Marea Moarta. Din Sodoma, doar Lot si familia sa, sotia si cele doua fiice, au fost salvati de Dumnezeu. Insa, sotia lui Lot, in fuga lor spre munti, nesocotind porunca de a nu se uita inapoi, "s-a prefacut in stalp de sare“. Sa ne fie clar, puteau si locuitorii cetatilor sa fie asemeni lui Lot, dupa cum si acesta putea sa se asemene lor. Exista posibilitatea ca si Lot sa moara, dupa cum puteau si aceia sa nu piara. Dar pe Lot l-a salvat nesaturarea de iubire a lui Dumnezeu, iar ceilalti au primit moartea din cauza despartirii de Dumnezeu.
De ce a distrus Dumnezeu cetatile Sodoma si Gomora?
In fata acestei distrugeri, cum putem explica oamenilor ca Dumnezeu ii iubeste, ca Ii pasa de ei? Este vechea tema a sustinerii bunatatii lui Dumnezeu in fata raului. Cum impacam imaginea unui Dumnezeu bun, indurator si atotputernic cu realitatea raului? Sa nu uitam, grija lui Dumnezeu de a conduce lumea nu coincide de cele mai multe ori cu modul in care crede omul ca trebuie sa se petreaca lucrurile. Dumnezeu a hotarat distrugerea lor, pentru ca in locuitorii acelor cetati nu mai erau prezente resturi de bine, puteri de intoarcere spre bine, rezistente impotriva raului, puteri de franare a raului si de cainta pentru el. In seara in care Lot i-a gazduit pe cei doi ingeri, trimisi de Dumnezeu sa-i vesteasca distrugerea cetatii, locuitorii Sodomei, tineri si batrani, s-au apropiat de casa lui si au strigat: "Unde sunt barbatii care au intrat la tine? Scoate-i ca sa ne impreunam cu ei”. Lot va incearca sa-i readuca pe calea dreptii, dar fara rezultat. In momentul in care sodomitii au incercat sa sparga usa, ei au fost loviti de ingeri cu orbirea, semn ca de vreme ce ochiul mintii este orbit, ochii trupesti nu mai au niciun folos. Sa ne aducem aminte ca desi Dumnezeu vestise distrugerea cetatii Ninive, pocainta locuitorilor din ea, Ii intoarce planul. "Atunci Dumnezeu a vazut faptele lor cele de pocainta, ca s-au intors din caile lor cele rele. Si i-a parut rau Domnului de prezicerile de rau pe care li le facuse si nu le-a implinit" (3, 10). Dumnezeu a fost multumit cu doar trei zile de pocainta pentru atat de multe nedreptati. Acelasi lucru s-ar fi putut intampla si in cazul Sodomei si Gomorei daca ar fi fost pocainta.  Acesta este si motivul pentru care Lot locuia in Sodoma. Sfantul Ioan Gura de Aur ne descopera ca Dumnezeu a randuit ca Lot sa locuiasca in Sodoma pentru a vindeca bolile locuitorilor din aceasta cetate. Insa, cei ce vietuiau in aceasta cetate, nu numai ca nu s-au lasat vindecati, ci s-au facut si mai rai.
Dumnezeu a pierdut nu numai locuitorii si cetatile, ci si tot ce rasarea din pamant, ca prin pieirea lor si nerodirea pamantului, sa se aminteasca vesnic de rautatea celor ce au trait acolo. Daca nu vom fi lipsiti de pocainta, Dumnezeu va veghea neincetat asupra noastra.
de Adrian Cocosila
Premierul luxemburghez devine, azi, primul lider în exerciţiu din Uniunea Europeană şi al doilea din lume care se va căsători cu o persoană de acelaşi sex, într-o ţară mică şi în cea mai mare parte catolică, văzută mai degrabă ca fiind conservatoare.


Xavier Bettel, 42 de ani, şi partenerul său civil Gauthier Destenay se numără printre primii bărbaţi homosexuali care îşi vor exercita dreptul de a se căsători de când Marele Ducat a devenit, în ianuarie, ultima ţară UE care a aprobat căsătoriile între persoane de acelaşi sex.
"Toţi sunt calzi şi pozitivi", a declarat prezentatorul Stephane Bern, un prieten vechi invitat la ceremonia civilă, relatează cotidianul Luxemburger Wort. "Nu va fi o ceremonie fastuoasă, dar simbolismul va fi foarte puternic", a adăugat el.
Un avocat care a devenit primarul oraşului Luxemburg la vârsta de 38 de ani, Bettel a fost deschis faţă de sexualitatea sa şi a minimizat semnificaţia ei. El a subliniat că şi adjunctul său din cadrul coaliţiei este homosexual.
În urmă cu cinci ani, Johanna Sigurdardottir, premierul Islandei la vremea respectivă, a devenit primul lider din lume care s-a căsătorit cu o persoană de acelaşi sex.
Bettel a preluat puterea în urmă cu 18 luni, după ce partidul său de centru-dreapta a câştigat alegerile care au pus capăt celor 19 ani petrecuţi la putere de Jean-Claude Juncker, care conduce acum Comisia Europeană la Bruxelles.
PS. Iată de ce "nu trebuie să fim fanatici religioşi"!!!

7 comentarii:

 1. Domeniu: morala laica naturala si normala, fara legatura cu cea religioasa, crestina sau de alta religie, orice legatura fiind o dovada de conformitate a celor adevarate indiferent cine le-ar sustine, adica o simpla verficare suplimentara exact ca in orice stiinta.
  Intrebare : desi subiectul deschis se refera la necesitatea legalizarii mai exact a uniunilor consensuale, acestea desigur ca neimplicand obligatoriu sexul, ceea ce este un lucu de dorit cat mai repede, nu putem evita intrebarea: este oare nevoie ca din considerente de corectitudine politica, ideologie totalitara moderna, care inlocuind indeologiile totalitare privind puterea politica si oranduirea sociala cu mijloace de natura si semantica incearca sa destructureze in fundamenele sale normalitatea si naturalul din viata oamenilor si astfel sa destructureze fiinta umana trimitand-o inapoi in regnul animal pe care l-am depasit doar prin privirea cerului instelat si prin pazirea legii morale interne adica normale, conforme naturii si noetice a omului(regnului uman) sa extindem incorect in raport de baza naturala istorica si rationala de constituire a unei notiuni atat de profunde adica in zona aproape a postulatelor care ne extrag din regnul animal, o notiune si institutie fundamentala care este casatoria?
  Drepturile omului se asigura mai bine prin extinderea unor sensuri semantice cum ar fi inlocuirea notiunii de persoana cu handicap sau cu dizabilitati cu persoana cu alte abilitati, stiut fiind ca orbii capata o abilitate suplimentara in auz si se mai pot gasi astfel de exemple de compensare cat de cat eficienta pe cale naturala sau pe cale artificiala :aparatura medicala sau prin recunoasterea clara a existentei handicapului si a unor nevou speciale create de acesta si incercarea suplinirii pe cat p[osibil a acestora?
  In numele drepturilor omului minoritati speciale sunt ondreptatite sa surpe temelii legilor morale cu atata greutate afirmate in timp indelungat de homo sapiens sapiens?

  Oare daca stim din istorie ca teritorii sau state s-au separat intre ele pe motive mult mai putin fundamentale, nu ar fi mai corect ca aceste minoritati sa-si ceara si sa obtina un teritoriu unde sa-si faca legile lor si la noi sa vina doar cu pasaport/ Asta desigur ca neinsemand ca celor dornice sa locuiasca cu noi le-ar fi luat dreptul sa o faca, dar in conditiile pe care morala si crdintele noastre le permit?

  Exista la aceste intrebari raspunsul dat de omul kantian si exista raspunsuri date de tot felul de pervertiri ale acestuia. :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ioane pe voi v-a învăţat băsescu ( cu b mic, aşa merită! ) să umblaţi cu două măsuri... una pentru omul de rând şi alta pentru "aleşii" miruiţi de la Moskova ori Washingtown (tot un drac!)... Păi dacă-i LEGE şi-i LEGEA LUI DUMNEZEU pentru ce să primească drepturi? Ca să nu ne arate împuţiţii cu degetul? Ca să nu se supere păduchii? Eşti creştin Ioane? Atunci pentru ce să primescă yone şi teritorii nişte odrasle sataniste şi eventual de la cine? Cine îşi va rupe din teritoriu să dea poponarilor o ţară? Măi, are dreptate popa: sunteţi nişte proşti grămadă! MĂI, POPONARII NU AU VOIE SĂ PUNĂ ÎN DISCUŢIE VOINŢA MAJORITĂŢII! MAJORITATEA SPUNE NU HOMOSEXUALILOR, ATUNCI NU RĂMÂNE! Ce naiba măi Ioane aţi prostit cu toţii? Mi se rupe de cea ce spune Iohannis, că suntem fanatici religioşi, DA SUNTEM!!! ŞI? Nu ai ştiut când ai cerut votul românilor, dl. Iohannis că o să conduci nişte fanatici religioşi? Dă-ţi demisia dacă nu-ţi convine! Ia mai plecaţi voi la plimbare cu mentalitatea voastră de preşedinţi pseudo-jucători, ne-au fost de ajuns 27 de ani! FACI CUM SPUNE POPORUL SAU PLECI! PUNCT!

   Ștergere
 2. " Oare daca stim din istorie ca teritorii sau state s-au separat intre ele pe motive mult mai putin fundamentale, nu ar fi mai corect ca aceste minoritati sa-si ceara si sa obtina un teritoriu unde sa-si faca legile lor si la noi sa vina doar cu pasaport..." Ba da să-şi ceară şi vor obţine teritoriu în fundul iadului! Drepturile omului nu se pot substitui DEMOCRAŢIEI! Democraţia este vrerea celor mulţi, minorităţile nu există în democraţie!

  RăspundețiȘtergere
 3. Hahaha, e plină ţara de pedofili şi pe voi vă FUTE GRIJA-N CUR DE PEDOFILI! - STÂRPIŢI PEDOFILII! STÂRPIŢI-L PE ZAPA!
  :))))))))

  RăspundețiȘtergere
 4. Se stârpeşte singur taică! Ştii matale cât parizer srcond-hand a vândut babeta Angelica să-l pună pe listele pmp-iştilor? Vezi că n-are PUZ pentru uscătorul blocului în care îşi desfăşoară activitatea infracţională...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. P-asta cu puza o ştiam demult, nu-i mare bai şi ţine de Primărie. El are mare belea cu Fiscul ..... vr-o 200 de mii lei, pe care m-am jurat că-i voi recupera. Deja unul din inspectorii care a picat pe el la pace (sau poate din prostie - asta acum se verifică) are probleme mari - PE CRONCAN ÎL FAC CONFORM LEGII!

   Ștergere
  2. Dacă tot zbiară el că e cetăţean model lasă că acum îi demonstrez eu că nu-i model - CONFORM LEGII!

   Ștergere

Arhivă blog