23 oct. 2016

Să știi să taci atunci când ți se rupe o haină, pentru a nu se rupe un Ideal


Să știi să taci atunci când ți se rupe o haină, pentru a nu se rupe un Ideal.
O scurtă analiză la rece asupra unei situații fierbinți ca smoala din cazan.
Evenimentele petrecute la marșul pentru unire au ”confirmat” ca într-un scenariu perfect, cu puțin timp înainte de alegerile din Basarabia, sloganul rușilor folosit de Dodon: ”jandarmul român îi bate pe basarabeni”. ”Meritul” acestei ”confirmări” este atât al organizatorilor manifestației cât și al celui care a dat ordinul intervenției în forță, violențele putând fi prevenite de ambele părți. În momentul în care voi, cei care spuneți că militați pentru Unire, vă asumați imensa responsabilitate de a organiza un miting unionist la București (în plină campanie electorală în Basarabia) sunteți datori să preveniți orice violență, prin oamenii proprii de ordine și prin conlucrarea cu forțele de ordine. In niciun caz nu strigați în gura mare să se audă până în biroul lui Dodon și până la Moscova că ”jandarmul român” v-a rupt hainele de pe voi, în niciun caz nu ”confirmați” la televiziuni sloganele ANTI-UNIONISTE. Ce va mai specula presa rusofonă acest lucru!!!!! Le-ați dat un material de campanie antiromânească de nesperat (sau poate mult așteptat). Cum de nu v-ați dat seama de acest fapt, voi, ca și organizatori???Vă rețin abuziv forțele de ordine? Tăceți, înghițiți, mergeți la secție, luați bătaie. Pentru un ideal! Vreți să strigați? Strigați după alegeri! Si în niciun caz la unison cu Clotilde Armand, participantă la miting.Vreți să reclamați abuzuri? Reclamați-le după alegeri! Nu dați apă la moară rusofonilor, că vor câștiga cu 90 la sută și datorită vouă!!!! Se chinuie o grămadă de unioniști vechi să dărâme miturile minciunoase ale propagandiștilor Moscovei, iar voi le măturați printr-un miting prost pus la cale, toată osteneala. În 1992 a fost organizat de generația anticomunistă și creștină a acelor ani Drumul Crucii. De la Chișinău la București. Pe vremea lui Ion Iliescu și a lui Silviu Brucan!!!! O vreme nu tocmai ușoară. Sute de mii de oameni i-au întâmpinat pe tinerii cu cămăși albe la București si în marile orase. Niciun incident cât de mic nu s-a petrecut, nicio tulburare. A fost o demonstrație de forță a românismului. Forța Credinței, forța organizării, forța unui Ideal. Au fost si atunci nenumărate provocări, nenumărate tentative de compromitere a acelei manifestări. Toate au eșuat. Acei oameni din acea generație știau să și lupte, să si rabde strângând bărbătește din dinți, atunci cand a fost cazul. Acea generație a știut să scrie Istorie. Și nu, atunci nu s-a văitat nimeni, totul era asumat. Acei tineri ar fi îndurat să se rupă și carnea de pe ei, pentru a nu fi rupt un ideal.
un text de Mihai Tîrnoveanu  https://www.facebook.com/mihai.tirnoveanu.7
Update câteva comentarii pertinente ale unor oameni avizaţi:

”Marșul unioniștilor de la București s-a încheiat ieri cu niște îmbrânceli cu jandarmii și instalarea unei tabere de corturi în Piața Universității – două evoluții care au stârnit o sumedenie de reacții extrem de diferite.
(...)
Îmbrânceala cu jandarmii: aici lucrurile sunt cât se poate de clare, câțiva dintre participanții de la marș s-au îndepărtat de traseul stabilit cu autoritățile, jandarmii au intervenit în limitele legii. 
(...)
Cei care s-au împins cu jandarmii știu foarte bine care sunt limitele ”jocului” și nu le-au depășit – au obținut ce au vrut: un eveniment prizabil pentru numeroasele televiziuni de știri într-o după-masă de sâmbătă.
(...)
Ce efecte vor avea evenimentele și evoluțiile descrise mai sus? Principalul mesaj este simplu: tânara generație de pe cele două maluri ale Prutului militează pentru unire. ”Podurile de flori” au deja nepoți, ideea unionistă nu a murit în timp, dimpotrivă, s-a adaptat la noile mentalități și tehnologii. Ideea ”jandarmul român bate unioniștii” și pe cale de consecință îi va cocoșa cu bătaia și pe basarabeni este un artificiu propagandistic – mai degrabă mesajul pentru Chișinău este că și la București se iese în stradă pentru ideea unionistă.”
mai departe aici:
.

”Primul efect cert este ca alegerile de peste Prut le câștigă anti-unioniștii, România și jandarmii ei sunt asasini”.
.
Comentariul meu: dacă ”ideea unionistă s-a adaptat” - via servicii cretinoide și trădătoare, până la a fi gestionată și reprezentată de asemenea oligofreni dubioși de teapa unui Mărieș și Simionică cu Harta Mică, înseamnă că trebuie să ne așteptăm la scufundarea totală în penibil, atât a ideii cât și a tuturor străluciților înaintași din trecut care s-au ocupat cu trebușoara asta. 
.
”Către Mariana Solonari (Organizator ”Acțiunea 2012”)
Mariana dragă, este rușinos să pui atâția oameni normali, veniți la marș ca la o sărbătoare, cu familia, cu copii, cu părinți bătrâni, în situația de a se bate cu jandarmii.
Oamenii s-au dus acolo pentru ceva și voi le-ați pregătit o diversiune, mințind în gura mare că marșul era aprobat să se întoarcă pe Calea Victoriei.
Ați folosit buna lor credință ca să dați credit la acțiunea voastră soroșistă cu corturile, într-un mod egoist, pentru că nu aveți susținerea românilor pentru astfel de acțiuni care încalcă legea. Cea mai bună dovadă este că oamenii nu v-au urmat și ați ajuns în Piața Universității doar o mână de oameni.
Ați creat o crevasă între grupul vostru mic și exaltat, și imensa majoritate a românilor care își doresc la fel de mult Unirea, dar prin consecvență, informare și convingere generalizată.
Va trebui să dați socoteală pentru conflictul cu jandarmeria de ieri, pentru minciunile pe care le-ați strigat în gura mare și pentru manipularea pe care ați încercat-o, în fața oamenilor sinceri și corecți, care v-au susținut ani de zile și au făcut voluntariat pentru acțiunile voastre, printre care mă număr și eu, și mulți prieteni de-ai mei.
Nu ne mai reprezentați, nu mai reprezentați ideea de Unire! Luați-vă corturile și nu mai pângăriți Piața Universității!”
.

8 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ghiţă, tot acest balamuc a fost organizat de Traian Băsescu şi companionul său Sebastian Ghiţă. Restul sunt vorbe. S-au investit multe ruble în această acţiune (repet: RUBLE!)
  CĂTUŞELE SUNT FOARTE APROAPE DE BĂSESCU ŞI GHIŢĂ, CONDAMNĂRILE VOR FI FOARTE GRELE, DECI ÎN DISPERARE DE CAUZĂ MONSTRUOASA COALIŢIE BĂSESCU-GHIŢĂ & aMICII VOR CONTINUA SĂ PRODUCĂ ZARVĂ ÎN ROMÂNIA.

  SRI-ul şi-a făcut treaba şi o dovadă în acest sens este faptul că "ai noştri ca brazii" nu au venit îmbrăcaţi ca de paradă.

  Lăsând de-o parte problema cu unirea sau neunirea ar trebui ca înainte de toate să ne hotărâm asupra unui aspect:
  VREM CA TRAIAN BĂSESCU SĂ PLĂTEASCĂ PENTRU NEMERNICIILE SALE? SAU NU VREM?

  Şi încă un aspect (FOARTE IMPORTANT!)
  Nu americanii ne-au rugat să intrăm în NATO! - NOI NE-AM BĂGAT PRECUM MUSCA ÎN CURUL CALULUI! ŞI DACĂ NE-AM BĂGAT TREBUIE SĂ RESPECTĂM REGULILE JOCULUI.
  Deci hai să ne hotărâm o dată cu cine suntem:
  CU AMERICANII CARE ACUM NU DORESC UNIREA CU MOLDOVA?
  sau
  CU RUŞII ŞI EUROPENII CARE NICI EI NU DORESC UNIREA CU MOLDOVA?
  Trebuie să fim lucizi şi să înţelegem că altă variantă nu avem.

  N-ai decât să mă înjuri cât vei dori pentru ceea ce am spus dar trebuie să ştii că adevărul este unic:
  ROMÂNIA A AVUT FOARTE MULT DE PIERDUT DIN CAUZA CELOR DE DINCOLO DE PRUT!

  RăspundețiȘtergere
 3. Dar de ce să te înjur taică? Ai dreptate, şi eu cred că e mânărie! Aici era vorba despre altceva: despre manipulare şi reacţie inoportună, despre neputinţa de a face un sacrificiu minor în comparaţie cu sacrificiul strămoşilor. Da sunt de acord că trebuie să respectăm regulile jocului, însă şi matale poţi să fi sigur că UNIREA ROMÂNIEI nu se va şterge din mintea şi conştiinţa românului în veci! Deci: să plătească taică!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ghiţă, părerea mea este că înainte de a vrea noi cei de dincoace de Prut unirea cu Moldova, ar trebui ca ceilalţi de dincolo de Prut să vrea unirea cu România.
   A LUAT CUMVA PARLAMENTUL LOR VR'-O HOTĂRÂRE ÎN ACEASTĂ PRIVINŢĂ ŞI NU AM AUZIT EU?
   Sau ai impresia că dacă o mână de chirtocişti băsişti şi furăcioşi vor unirea cu România asta înseamnă că toţi moldovenii de dincolo vor să se unescă cu România? EU NU CRED AŞA CEVA!
   Eu cred că moldovenilor de dincolo de Prut li se cam fâlfâie de România. În afară de libertatea de a călători în spaţiul european, de afacerile cu repatrierile maşinilor şi o grămadă de bani care au ajuns în buzunarele Guvernelor din Moldova şi a diverşilor politicieni moldoveni, eu sincer cred că pe moldoveni nu prea îi interesează România.
   DACĂ I-AR FI INTERESAT UNIREA CU ROMÂNIA NU AR FI IMPUS POLITIC LIMBA MOLDOVENEASCĂ!

   Ștergere
 4. Taică diacone, n-am cum să nu-ţi dau dreptate. Cunosc o mulţime de moldoveni şi moldovence repede sucitori din fire, din păcate... Moldova actuală e mult diferită de Moldova anului 1918, e rusificată, crucificată şi manipulată! Moldova anului 1918 şi-a dorit să fie cu România, Moldova de astăzi e asemenea unei mieluşele care suge de la două oi, tot din păcate!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Moldova este o ţară cu români, ruşi, turci, găgăuzi ba chiar şi bulgari.
   DIN 70% POPULAŢIE BĂŞTINAŞĂ DOAR 2% SUNT DECLARAŢI ROMÂNI - RESTUL SPUN CĂ SUNT MOLDOVENI!
   Repet: 2% SUNT DECLARAŢI ROMÂNI!

   Moldova nu este dorită de americani şi nici de europeni care, politic, le-au dat totuşi liber moldovenilor la plimbări prin Uniune. Este o ţară săracă şi înapoiată în care corupţia-i prezentă la orice colţ de stradă.
   ÎN FUNCŢIE DE INTERESUL MARILOR PUTERI MOLDOVA A FOST ANEXATĂ BA LA ŢARIŞTI, BA LA ROMÂNI, BA LA SOVIETICI. ŞI CUM ACUM EXISTĂ IEŞIRE DIRECTĂ LA MARE, DECI GURILE DUNĂRII NU MAI AU IMPORTANŢA PE CARE O AVEAU ÎN SECOLUL XIX, ÎN MOD EVIDENT NIMENI NU ESTE INTERESAT SĂ IA ÎN CÂRCĂ O ASEMENEA BELEA. NICI CHIAR PUTIN PENTRU CARE MOLDOVA NU ESTE DE CÂT UN AC CU CARE, DIN CÂND ÎN CÂND, ÎMPUNGE-N CUR ROMÂNIA.

   Revin la ceea ce am spus mai sus:
   DIN 70% POPULAŢIE BĂŞTINAŞĂ DOAR 2% S-AU DECLARAT ROMÂNI! DECI? CARE UNIRE CE UNIRE? UNIREA CU ĂŞTIA 2%? ......hahahai dom'le să fim serioşi, să lăsăm deoparte podurile de flori şi păunesciada visător-poetică şi să-i băgăm în pizda mă-sii pe băsiştii lui Chirtoacă şi-ai lu’ Tomac.
   ROMÂNIA NU ARE CE FACE CU MOLDOVA! EUROPA ŞI AMERICA NU AU CE FACE CU MOLDOVA! NIMENI NU-I NEBUN SĂ BAGE ÎNTR-O COMUNITATE CÂT DE CÂT SĂNĂTOASĂ UN LEPROS. ACESTA ESTE ADEVĂRUL ŞI RECUNOSC: ACEST ADEVĂR ESTE MONSTRUOS! DAR C`EST LA VIE! AVEM PROŞTII, SĂRACII, ESCROCII ŞI TÂLHARII NOŞTRI! NE MAI TREBUIE? NU NE SUNT DE AJUNS AI NOŞTRI? AVEM NEVOIE ŞI DE MAFIOŢII LU' CHIRTOACĂ ŞI DODON LA NOI ÎN ŢARĂ? NU NE AJUNG MAFIOŢII NOŞTRI?

   Repet:
   ESTE MONSTRUOS CEEA CE SPUN BRE GHIŢĂ DAR CIFRELE SUNT CLARE: 2% DIN 70% POPULAŢIE BĂŞTINAŞĂ S-AU DECLARAT ROMÂNI!

   Şi încă ceva dom' Ghiţă:
   OBSERV CĂ MAJORITATEA ĂSTORA CARE ZBIARĂ CĂ VOR UNIRE ÎNJURĂ COMUNIŞTII. DAR UITĂ CĂ DE LA SOROCA ŞI ORHEI AU VENIT CASAPII COMUNIŞTI PE TANCURILE SOVIETICE! 90% DINTRE CEI CE ACTIVAU ÎN SECURITATE ERAU ALOGENI! TISMĂNEANU, PAUKER, VASS, MUNGIU, ROMAN, bla, bla, bla, ..... FUTU-I MAMA EI UNIRE!

   Ștergere
 5. Nu se există dom'ne! Ţi-am mai spus că moldovenilor le place să sugă la două ţâţe...De acord, UNIREA nu se poate face acum însă, nu-i putem lăsa în voia dodonilor pe "moldoveni"... Ar fi ca şi cum ţi-ai lăsa frăţiorul mai mic şi neştiutor lupilor hămesiţi ca să scapi tu! Eu nu pot accepta asta! CRED ÎN UNA ROMÂNIE ÎNTREAGĂ, CARE SĂ CREASCĂ ŞI SĂ SE DEZVOLTE CA NAŢIUNE CREŞTINĂ ÎN DEPLINĂTATEA SUVERANITĂŢII ŞI VOINŢEI POPORULUI SĂU! AŞA SĂ-MI AJUTE SFÂNTUL DUMNEZEU! Eu nu voi fi o coadă de topor! ÎNAINTE DE NOI, ROMÂNIEA ESTE!

  RăspundețiȘtergere

Arhivă blog