29 oct. 2016

Colectiv: 1 an!!!

NU NE ODIHNIM LINIŞTIŢI, NU V-AM UITAT!

14 comentarii:

 1. GOODBYE TO GRAVITY - THE DAY WE DIE

  ZIUA ÎN CARE VOM MURI

  https://www.youtube.com/watch?v=APQLbhk-rfY

  Emancipați-vă și rugați-vă pentru libertate,
  Încă un rând sărind în flăcări,
  Voci dezlănțuite schimbă conducătorii,
  De acum înainte toată lumea e de vină.

  Îi respect pe cei care mă-nsoțesc,
  O adevărată artilerie,
  Fiți cu ochii pe inamic
  Și declanșați anarhia!

  Purtarea voastră plină de considerație n-a mers bine,
  M-am gândit că ar fi trebuit să știți asta de la început.

  Nu suntem cifre, suntem liberi, suntem atât de plini de viață
  Căci ziua în care cedăm e ziua în care vom muri.

  Priviți, un crez șovăielnic,
  O scamatorie este dogma pe care ei o predică,
  Dincolo de ea, o conștiință se stinge
  Pentru a vă nivela toate certitudinile.

  Rămâneți pe poziții în zona de luptă
  Plină de viață, oase și dispreț,
  Strângeți pumnii, sunt predispus spre luptă,
  Trageți trăgaciul și dați tonul!

  Purtarea voastră plină de considerație n-a mers bine,
  M-am gândit că ar fi trebuit să știți asta de la început.

  Nu suntem cifre, suntem liberi, suntem atât de plini de viață
  Căci ziua în care cedăm e ziua în care vom muri.

  Trageți de trăgaciul ăla!

  S-o ia dracu de corupție nenorocită,
  A existat încă de la începuturile noastre, dar noi n-am putut s-o vedem
  În toate dățile în care ne-am simțit atât de pustiiți
  În vreme ce speranțele ne erau sugrumate,
  În tot acest timp am fost închiși
  Și n-a mai fost nimic de spus
  Până azi.

  Nu suntem cifre, suntem liberi, suntem atât de plini de viață
  Căci ziua în care cedăm e ziua în care vom muri.

  http://lyricstranslate.com/ro/day-we-die-ziua-%C3%AEn-care-vom-muri.html

  RăspundețiȘtergere
 2. TRAGEDIA din Colectiv: Cine sunt cele 64 de victime care au murit în urma incendiului. Artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi străini, printre cei dispăruţi - GALERIE FOTO

  http://www.mediafax.ro/social/tragedia-din-colectiv-cine-sunt-cele-64-de-victime-care-au-murit-in-urma-incendiului-artisti-fotografi-jurnalisti-olimpici-si-studenti-straini-printre-cei-disparuti-galerie-foto-14878395

  RăspundețiȘtergere
 3. Ziua bună, oameni buni!
  E bine să nu se uite lecția de la Colectiv, într’adevăr. Dar, de aici și până la a elogia versurile ălora fără de gravitate (chiar de eu presupun că o faci ca să le dai peste nas celor care spun că tinerii de acolo și'au făcut’o cu mâna/gura lor) e cale lungă. De muzică nici nu mai vorbesc, pentru că nu e nimic de vorbit. Cei ce vor mai multe pot citi aici:
  http://educate-yourself.org/cn/colemanbeatlesandAquarianConspiracy01mar07.shtml
  Altfel, cum naiba să vrei să mai votezi cu cei care, dacă nu au provocat tragedia din Colectiv au profitat din plin de ea pentru a lovi în instituțiile statului, și așa destul de șubrezite cum sunt ele azi?! Trebuie să fii, poate tânăr și frumos, dar prost prost de dai în gropi pentru a mai pune botul la manevrele celor ce vor România o sumă de regiuni populate de niște vite numai bune de muls... Nu v’ați pus întrebarea de ce au fost atacate imediat Biserica Ortodoxă, armata, atâta câtă mai e (pentru că pompierii tot de armată țin, simbolic, dacă ne gândim doar la Dealul Spirii, de exemplu) și guvernul, așa slab și corupt cum părea el. Mda. Politica e o curvă. Hai să fim noi mai deștepți, măcar cinci minute!
  „Fiți cu ochii pe inamic!”
  Asta cam spune totul. Nu declanșați anarhia! Întrebați’vă, totuși, chiar stând strâmb, dar judecând drept, cine e inamicul? Jumătate din bătălie e câștigată dacă știi cu cine te lupți.
  De final, eu sunt convins că tinerii care au murit acolo, la fel cu cei care au murit în 89 și mereu de-a lungul timpului pe aici, se uită cu milă la noi, de-acum, văzând cum ne batem singuri cuie în talpă. Dar așa-i românul, de fapt. El nu prea știe ce zace în adâncul lui. Și poate că e mai bine așa.
  Doamne ajută'i pe toți cei care au murit anul trecut în pușcăria aia de club! Și pe noi, ceilalți, pe lângă ei!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule, versurile sunt versuri şi starea de fapt e stare de fapt! Nu elogiez versurile copiilor ălora, însă nici nu arunc anatema asupra lor. Biserica Ortodocsă a greşit profund faţă de ei şi faţă de părinţii lor... E o stare de fapt reală, nu? Că au profitat unii de tragedia creată, e o altă stare de fapt reală! Să le fie ruşine obrazului şi hoţilor de dinainte ca şi celor de după ( dacă au aşa ceva...cu siguranţă nu au)!!! "Instituţiili statului " să facă bine să se cureţe de plojniţe, păduchi şi râie, că-s pline! Mai dă-i în sloboz de HOŢI LEGITIMAŢI! Bre, Muad’dib instituţiile nu pot fi atacate dacă nu ar fi pline de găunoşenie! Cinste, onoare, curaj? Nu vei găsi în "instituţii" aşa ceva! Mă piş pe ele "instituţii"!

   Ștergere
 4. O fi greșit ea Biserica „Ortodocsă”, că doar e făcută din oameni, supuși greșelii, nu ca cea Catolică, unde Papa e infailibil... Hi! Hi! Hi! Io nu arunc anatema, nici n'am cum, doar reamintesc faptul că Biserica suntem noi, toți, cu Iisus, capul, Maica Domnului, gâtul, și noi ceilalți, vii și morții, laolaltă cu sfinții și martirii, trupul, chiar așa, plin de plojnițe, râie și păduchi cum am ajuns.
  Altfel, am o întrebare: de ce ar fi bună anarhia? Nu anarhia a permis aducerea bolșevismul în Rusia, pe filiera incepută în Franța „revoluționară” ce a măcelărit țărănimea sănătoasă din Bas-Poitou/Vendée și l'a schilodit psihic și fizic pe un biet copil, doar pentru că exponenții ei au fost în stare să o facă?
  De acord, bre, Ghiță, cu ceea ce spui despre hoții legitimați din instituții. Și, da, ai dreptate, fără cinste, onoare și curaj nu facem nici cât o ceapă degerată.
  Hai noroc și Doamne ajută! :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Hahaha, hihihi, huhuhu de când vă pândesc io ....iaca nah hop şi popa cu sfânta 'mbârligare:

  Indiferent cît crezi sau nu în „puterile întunericului”, cîrdășia cu demonicul sau numai simplul joc de-a demonismul, cu binecunoscutele ingrediente horror ale păgînismului și magiei, se arată nu o dată a nu rămîne fără urmări. Sfidarea Binelui și provocarea Răului reprezintă un „stil de viață” asupra căruia s-ar cuveni un plus de meditație, pornind de la concretul tragic, iar nu de la supozițiile abstracte. Căci, c-o luăm real sau simbolic, cu dracul nu e de glumit…
  http://www.rostonline.ro/2015/10/cind-te-joci-cu-focul-iadului/

  RăspundețiȘtergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 7. Buna seara tuturor,

  Am postat melodia tradusa, ca sa stie toti ce spune. Melodia este placuta la auz, dar versurile nu-mi plac, per ansamblu.

  Da, SA NE RUGAM PENTRU LIBERTATE, insa SA FIM CONSTIENTI CA SUNTEM LIBERI.

  Voci dezlantuite schimba conducatorii?
  SI MAI SUNT NEMULTUMITI DE CONSECINTELE SCHIMBARILOR BRUSTE.

  Declansati anarhia?
  ... DAR CONSECINTELE ANARHIEI AU FOST LUATE IN CALCUL?

  ANARHÍE s. f. STARE DE DEZORGANIZARE, DE DEZORDINE, DE HAOS ÎNTR-O ȚARĂ, ÎNTR-O INSTITUȚIE ETC.; INDISCIPLINĂ, NESUPUNERE A INDIVIDULUI FAȚĂ DE O COLECTIVITATE ORGANIZATĂ. – Din fr. anarchie.
  Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de LauraGellner

  In rest, bla bla bla-uri muzicale, cu foarte multi decibeli.

  Totusi, am niste curiozitati:

  1. DE CE NU SE CONSIDERA LIBERI? Am mai auzit pe unii strigand la mitinguri ca vor libertate.

  2. ’’TINERII FRUMOSI SI LIBERI’’ strigau ’’NE VREM TARA INAPOI,, ... DAR CINE V-A LUAT-O, OAMENI BUNI?
  CEI CARE AU CONDUS, CONDUC SI VOR CONDUCE TARA SUNT ALESI PRIN VOT DEMOCRATIC, VOTUL ROMANILOR.
  Si sa nu isi mai imagineze cineva ca tara poate fi condusa de orisicine ... POLITICA ESTE O MESERIE GREA... TARA TREBUIE CONDUSA DE OAMENII POLITICI, IMPREUNA CU SPECIALISTII.

  3.Unii strigau ca vor LIBERTATE DE EXPRIMARE.
  Haidade, parca nu avem destula.
  LIBERTATEA DE EXPRIMARE NU INSEAMNA SA SCOTI PE GURA TOATE TAMPENIILE.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ete floarea tatii de ce nu se simt tinerii FRUMOŞI ŞI LIBERI:
   " Stima noastră și mândria Secu și poponăria
   .
   ...despre Raluca Prună, pedunculul Monicăi Makovei, fondatoarea organizației fanion a poponauților și progenitură de securist borât. Nici muie Prună nu poți să-i spui belitei ăsteia, beizadea securistoidă, că zice că ești straight și pe loc te aruncă la pârnaie.
   .
   să vedem cine ne face nouă Legea, la 26 de ani de la momentele fierbinți ale veacului, când se scanda de sute de mii de oameni, ”fără securiști!” și ”mai bine mort decât securist”:
   „...Mi-a arătat aproximativ 35-40 de fotografii, toate aparținând lucrătorilor din Ministerul Afacerilor Externe. Îi cunoșteam pe absolut toți. Cu mulți dintre ei lucrasem ani de zile și stiam că erau ofițeri de Securitate, pe alții îi bănuiam: Gheorghe Duță, Ion Dobreci, Vasile Croicu, Ioan Donca, Tudor Valeriu, Teodor Meleșcanu...Vasile Prună,
   Vasile Prună,
   Vasile Prună,
   Vasile Prună,
   Vasile Prună,
   Vasile Prună”
   citat din cartea unui alt fost securist nenorocit, Mircea Răceanu, o lepră ca toți ceilalți (Infern '89, editura Silex, 2000), în care sunt dați în gât câțiva dintre foștii săi coleguți de la Securitate.
   Vasile Prună este tatăl Ralucăi Prună, actual ministru al Justiției, pe vremuri bulangiul asigura legătura dintre Ceaușescu și Yasser Arafat, șeful OEP, un terorist cumsecade, de treabă, nexenofob - ucidea cu precădere doar evrei, neamuri de-ai ciuhapilor, veri, chestie de familie cum ar veni și în plus, spre deosebire de Arafatul nostru belit de care nu mai scăpăm odată, tot din cauză de ovrei, Arafatu ăla originalu era profund antighei (ciuhapii deși se fut în cur la greu pe șest, au boală pe gheii afirmați).
   Tăticuțu actualei șefe de la Justiție, adusă în scaun via ”revolta tinerilor liberi de creier”, i-a oferit ipochimenei toate condițiile de afirmare în viață - pe linia oficinei KGB, că doar nu vă imaginați că DIE, bunicuța SIE de astăzi, lucra pe spațiile arabe fără dirijarea Mămucii Mosckva.
   Originea sănătoasă, recte Secu, continuă să reprezinte criteriul de selecție al politrucilor Aparatului. Toți ștabii care ocupă funcții la cel mai înalt nivel în statul român, fie în politică, fie în servicii, fie în justiție la toate eșaloanele sunt ori foști bandidos din structurile PCR și Secu, ori urmași de-ai lor.
   Primii arestați și judecați pentru răul făcut milioanelor de români, de generații, ar trebui să fie ei, cu tot cu urmașii lor jegoși.
   Prună belești prula...
   ah și să nu uit, trimite-mă în judecată că sunt rasist, futu-ți rasa mă-ti de securistă (sau, în fine, a lu tac-tu)..."

   Ștergere
 8. Hai să te iau pe puncte:
  1) Cum te poţi considera liber atunci când gândul şi inteligenţa îţi sunt îngrădite de nepotism, mercantilism, politruci şi interes?
  2) Da ne vrem ţara înapoi pentru-că NOI POPORUL UNA VOTĂM ŞI ALTCEVA FAC ACEIA PE CARE I-AM VOTAT!!! Vrei un exemplu concret? 7, 4 milioane de români au votat JOS BĂSESCU? ŞI? Mai vrei unul? Ete: 80% dintre cetăţeni României care şi-au exprimat votul în 2009 au cerut MAXIM 300 de HOŢI LEGITIMAŢI? ŞI? Întradevăr, politica e o meserie grea, însă ţara trebuie condusă după principii şi legi, de politicieni şi specialişti ONEŞTI, CINSTIŢI ŞI RESPONSABILI? Avem? N-avem!
  3) Libertatea de exprimare, chiar înseamnă să scoţi pe gură toate tâmpeniile!!! ÎNSĂĂĂĂĂĂ...după ce le scoţi să ţi-le asumi şi să plăteşti preţul libertăţii de exprimare! Înţelegi Cercetaşule?
  ps. Taică nu-i aşa cum le potrivişi matale! Dumnezeu este lumină pură! El nu are nevoie de răzbunare ori de sacrificii... Nu are nevoie Dumnezeu de nicio forţă întunecată pentru aşi îndeplini vrerea! Nu există draci bre, ezistă numai oameni şi iliescu! Iliescu-i nemuritor! Şti de ce? Habar n-ai bre! Din cauza fumătorilor, tăicule! Cică: ori de câte ori un fumător aprinde o ţigară, Dumnezeu îi ia 5 minute din viaţă fumătorului şi i le dă lui ilici marcel!!! 'Tu-l în gură de şnapan kgb-ist!
  :)))))))

  RăspundețiȘtergere
 9. @ Muad’dib: ortodocsă, aşa am învăţat eu că se scrie corect, la fel ca şi Alecsandri...Nu bre, cine a spus "că cea" catolică e infailibilă cu papa lor cu tot? Păi pe mine mă interesează biserica lor ori a mea? Însă drag pretinul meu, cred că ai observat şi tu că biserica mea, a ta, a noastră, a început tot mai mult să fie fix cum este a lor... ca cea catolică bre! Dumnezeul lor este BANUL ŞI AVEREA, din păcate!
  Spui că anarhia a adus bolşevismul în lume? Greşit, dragul mieu prieten! Absolut şi totalmente greşit! SĂRĂCIA, ABUZUL, DEMAGOGIA ŞI PROSTIA AU ADUS bolşevismul dar şi nazismul la putere în lume!!! Aceaşi stare o găsim şi acum, terenul e "arat" şi numai bun de "însămânţat"....

  RăspundețiȘtergere
 10. Da, bun pretin, așa e. Pîrdalnica de gramatică nu prea ține cont de faptul că limba e vie. Ai dreptate. E dureros, de exemplu, faptul că un lingvist de talia lui Eugen Coșeriu nu a avut loc în România comunistă și a fost nevoit a face școală în Germania, Spania și prin America de Sud. Tîrziu după 89 am auzit de el, chiar dacă visul său a fost acela de a împărtăși studenților romîni din știința lui. N’a avut loc de alde ăia care încearcă a ne impune pînă și cum să vorbim romînește în Romînia. Totuși, cursurile lui au ajuns baza lingvisticii romînești, pentru că sunt valoroase, iar valoarea rămîne, indiferent de ce vrea unul ori altul într’un anumit punct al istoriei. Eu știu că romînii vor rămâne aici, buturuga mică...
  Așa pare, cu Biserica noastră, da. Dar gîndește-te că romînul se poate face frate și cu dracul pînă trece puntea... Hi! Hi! Hi! Unul din eroii lui Creangă bagă pînă și moartea’n sac. Romînul , precum Moise, încearcă a se dumiri și discută chiar și cu Dumnezeu, la o adică, dar și cu dracul, dacă simte nevoia. Hi! Hi! Hi! Apoi, alege, și, de obicei, alege Lumina. Moise, pe munte, l’a întrebat pe Dumnezeu de nume tocmai pentru a’l putea lua în stăpînire, așa cum vor a face catolicii și toată șleahta care s’a desprins din ramura ce încearcă a atomiza Biserica Una, cea dintîi, pentru a putea manevra turma după bunul plac al celor ce chiar se cred infailibili. În lumea magiei, a cunoaște numele cuiva înseamnă a’l avea în putere. Prin urmare, el a fost nițeluș cam oț. Nici nu putea fi altfel, de fapt, pentru că om fusese, ca noi toți, până la urmă.
  Pe de altă parte, magii ceia ce mereau cu daruri pe urmele stelei n’ar fi ajuns în veci la pruncul din peșteră dacă nu se miluiau păstorii de credința lor și nu le îndumau pașii. Magii din icoana Nașterii sunt simbolul Științei, care nu are cum ajunge la Adevăr fără Credință. D’aia spunea Petre Țuțea că o babă nespălată ce se roagă cu credință într’o bisericuță e mai adevărată și mai valoroasă decât oricare dintre „mai-marii zilei”. Asta nu au cum înțelege ei, cei care ne disprețuiesc pentru că încă mai avem buda în curte... Ei se fac a uita faptul că, pe când în Țara Românească existau băi turcești, prin metropolele jegoase ale Ioropii bântuia ciuma și holera. Expresia englezească ”to go to the loo” vine din denumirea franțuzească a apei și a apărut ca avertisment pentru cei de pe străzile unde se arunca pe geam „apa” (pișatul, adică). Mda.
  Am divagat cam mult, bag samă. Mea culpa. Cât despre terenul arat... depinde ce sămânță va prinde. Hi! Hi! Hi!
  Doamne ajută!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ba nu ai divagat deloc, ai răspuns foarte erudit şi absolut corect, ba am observat că mi-ai dat o palmă chiar cu replica mea, asta: "romînul se poate face frate și cu dracul pînă trece puntea"...Sunt absolut de acord cu tine, însă...greşala noastră comună este că nu avem puterea de a recunoaşte, atunci când susţinem pe cineva, că drumul pe care merge acea persoană poate fi un drum greşt, rău, pierzător...Înţelegi? Uită-te înapoi în istoria noastră! De la 1848 către noi, a mai fost cineva care să ardă pentru România asemenea revoluţionarilor paşoptişti? Au fost Brătienii, Maniu, Codreanu, dar nu au avut SCÂNTEIA ( nu ziarul bre! )....
   ps. Ţi-se pare că sămânţa e bună? Mie nu!

   Ștergere
 11. Na-vă:
  http://sud-est.md/numere/20010922/ecoseriu

  RăspundețiȘtergere

Arhivă blog